Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Tættere på pantaftale end nogensinde

Danmark er tættere på en pantaftale med Tyskland end nogensinde før. Det er utroligt glædeligt for miljøet, siger Socialdemokraterne.

Danmark har aldrig været tættere på en aftale, der gør det muligt at indløse pant på tyske øldåser i det danske retursystem, fortæller Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Reissmann (S).

»Der er tegn i sol og mål på, at det lykkes at få en aftale. Det er utrolig glædeligt for miljøet. Det vil være godt at sørge for, at al den aluminium bliver genbrugt i stedet for, at den lander i naturen,« siger hun.

Aftalen er ifølge Flensborg Avis tilsyneladende klar til at blive underskrevet hos regeringerne i København og Kiel. Det er ifølge avisen delstatsregeringen i Slesvig-Holsten, der med et forslag vil sætte pant og en moms på cirka 20 øre på grænsedåserne, der skal kunne leveres tilbage i det danske retursystem.

Mette Reissmann kan dog ikke klarlægge, hvor tæt parterne er på at kunne lave indgå en endelig aftale.

»Nu er det lidt svært at måle længden på tæthed. Men det eneste, jeg kan sige, er, at vi er tættere på end nogensinde før,« siger hun med henvisning til, at adskillige miljøministre har forsøgt at få en aftale på plads med Tyskland uden held.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) bekræfter, at man har en god dialog med tyskerne om en aftale.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.