Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S støtter dansk indsats mod Islamisk Stat

Danmark skal være med til at nedkæmpe Islamisk Stat, mener udenrigsordfører Nick Hækkerup (S).

Socialdemokratiets udenrigsordfører Nick Hækkerup vil vide, hvor længe regeringen regner med dansk styrker i Irak i kamp mod Islamisk Stat. Scanpix/Erik Refner
Socialdemokratiets udenrigsordfører Nick Hækkerup vil vide, hvor længe regeringen regner med dansk styrker i Irak i kamp mod Islamisk Stat. Scanpix/Erik Refner

Islamisk Stat (IS) er så farlig, at Danmark skal deltage i kampen mod den islamistiske gruppe.

Det siger Socialdemokratiets udenrigsordfører, Nick Hækkerup.

- Kampen mod IS er ekstremt vigtig. En religiøs, fanatisk bevægelse, som gerne vil have et kalifat, skyer ikke nogen midler for at sætte det igennem. Den skal bekæmpes som andre totalitære regimer, siger Nick Hækkerup.

- Punkt to skal vi imødegå den terror, som ellers måtte ramme Europa og Danmark.

Nick Hækkerup har tirsdag kaldt udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i åbent samråd i Folketingets udenrigsudvalg om Danmarks militære indsats i Irak.

Nick Hækkerup har bedt ham forklare, hvorfor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kort før jul sagde, at vores indsats i i Irak bliver "årelang", og at indsatsen kan "skifte niveau over tid.

- Det er interessant at få at vide, hvor længe og hvordan regeringen mener, at vi skal være til stede i Irak, siger Nick Hækkerup.

Løkke udtalte sig 12. december i Irak, hvor han besøgte sin søn Bergur, som træner irakiske soldater i kampen mod IS. I januar besluttede Danmark også at indsætte specialstyrker på grænsen mellem Irak og Syrien.

Socialdemokratiet støtter, at vi indsætter specialstyrker fra Jægerkorpset og Frømandskorpset, siger Nick Hækkerup.

- Også med den udvidelse, hvor vores specialoperations-styrker kommer ind i grænselandet mellem Irak og Syrien. Der er en risiko for, at de også kommer i kamp på landjorden, siger Nick Hækkerup.

Desuden sendte Løkke for nylig fregatten "Peter Villemoes" af sted til en amerikansk hangarskibs-gruppe. Krigsskibene bekæmper IS fra Middelhavet med kampfly mod Irak og Syrien.

Socialdemokratiet har ikke sat nogen frist for, hvornår Danmark skal være ude af Irak, siger Nick Hækkerup.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.