Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S siger ja til bedre seksualundervisning

Der er brug for nye krav til seksualundervisningen, mener Socialdemokraterne. Partiets sundhedsordfører efterlyser gode idéer fra dem, som arbejder med kropsforskrækkede børn i hverdagen.

Børn skal ikke forsøge at leve op til urealistiske kropsidealer. Og derfor skal vi som samfund være der for børnene, lyder det fra Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S).

Han er ikke overrasket over, at 4.000 ud af 36.000 opkald til Børnetelefonen har handlet om krop og seksualitet i 2014.

»Det kommer ikke bag på mig. Det er en meget stor udfordring i vores tid, at der dukker så mange idealer op for, hvordan børn og unge helst skal være, selvom de måske ikke er sådan. Derfor skal vi fra politisk side indgå et meget tæt samarbejde med dem, som arbejder med børn og unge i hverdagen,« siger sundhedsordføreren.

Socialdemokraten henviser til, at regeringen på dette års finanslov gav penge til partnerskabsstrategier - eksempelvis med foreningen Sex og Samfund - og på den måde støtter nye idéer, som kan afhjælpe børnenes bekymringer.

»De, der ved bedst, er dem, der arbejder med børn og unge. Dem, der lytter til dem, har dem i skolerne og klubberne og rådgiver dem. Og derfor skal vi sørge for at lade de gode idéer fødes derude, og så skal vi politisk sørge for, at de kan blive realiseret. Det gør vi blandt andet ved at have penge med fra finansloven, og det har vi så,« forklarer Flemming Møller Mortensen.

Christian Graugaard, der er professor i sexologi ved Aalborg Universitet, mener, at bekymringen blandt børn rejser nye krav til seksualundervisningen i folkeskolen, som i højere grad skal gøre de unge til kritiske medieforbrugere og præsentere dem for seksuel og kropslig mangfoldighed. Og det synspunkt er den socialdemokratiske sundhedsordfører helt enig i.

»Jeg synes, Christian Graugaard har fuldstændig ret, men vi skal have det udviklet, og det må han hjælpe med at udvikle som forsker på de institutter, han arbejder på,« lyder det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.