Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S sætter ikke kryds ved DF-forslag om stemmeret

Stemmeret kan ikke lokke flere til at lære dansk, mener Mattias Tesfaye fra Socialdemokratiet.

ARKIVFOTO 2016 Mattias Tesfaye-
ARKIVFOTO 2016 Mattias Tesfaye-

Socialdemokratiet kommer ikke til at støtte et forslag fra Dansk Folkeparti, om at udenlandske statsborgere skal bestå en udvidet danskprøve, før de må stemme og stille op til danske kommunal- og regionsrådsvalg.

Det slår socialdemokraternes Mattias Tesfaye, der er medlem af Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg, fast.

»Vi er tilhængere af, at udlændinge lærer dansk.«

»Men dels mener vi ikke, at det vil have nogen betydning i forhold til at flere lærer dansk, at de får stemmeret, dels mener vi, at der er for få med udenlandsk baggrund, der deltager i kommunalvalget« siger Tesfaye.

Men er det ikke fair nok at forvente, at vælgerne skal kunne forstå, hvad politikerne siger, hvis de vil deltage i valget?

»Jo, helt sikkert. Men man er også nødt til forstå, at en bestået udvidet danskprøve ikke er lig med, at man er rigtig god til dansk.«

»Jeg synes ikke, at der skal være kompetencekrav for at få tilsendt et valgkort.«

»Jeg kan ikke se, hvorfor folk, som snakker lidt gebrokkent dansk og kører i bus og handler ind hver dag, ikke skal have indflydelse på, hvor deres børn skal gå i skolen, eller hvor cykelstien skal ligge,« siger Tesfaye.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.