Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Roser til dansk økonomi er regeringens fortjeneste

Regeringens kurs er årsag til de mange rosende ord, som siges om dansk økonomi fra international side i øjeblikket, mener den socialdemokratiske finansordfører, Jesper Petersen.

Jesper Petersen (S).
Jesper Petersen (S).

Den danske økonomi er blandt verdens mest velpolstrede og kreditværdige økonomier. Det er tirsdag meldingen fra kreditvurderingsinstituttet Moody’s, der fastholder den danske kreditkarakter på AAA, hvilket er den højest opnåelige.

Også fra den internationale økonomiske samarbejdsorganisation, OECD, hæftes deres tirsdag superlativer på dansk økonomi.

De internationale roser er regeringens fortjeneste, mener Jesper Petersen (S), Socialdemokraternes finansordfører. Han ser det som et klart bevis på, at Danmark er på rette kurs.

»Den ros kan vi roligt tage til os, selv om vi er beskedne folk,« siger han.

»Det er udtryk for, at regeringen har ført en meget solid økonomisk politik, der både sørger for, at der er styr på tingene, at flere danskere kommer i arbejde, og at der er råd til at lave velfærdsforbedringer, som vi lægger meget vægt på,« siger finansordføreren.

Jesper Petersen mener, at de positive ord om dansk økonomi med al tydelig illustrerer, at Venstre og de borgerlige partier er galt på den, når de beskylder regeringen for at føre en økonomisk uansvarlig politik.

BNB har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Venstres finansordfører, Peter Christensen (V).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.