Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S roser reform, som partiet bekæmpede indædt

Socialdemokraterne kæmpede med næb og kløer mod efterlønsreformen før seneste valg, men nu medgiver partiets gruppeformand, at reformen gør en positiv forskel.

Socialdemokraterne erkender, at efterlønsreformen har haft en positiv effekt, selv om partiet var arg modstander af reformen før seneste folketingsvalg. Nye tal fra Økonomiministeriet viser ifølge Jyllands-Posten, at flere 60-årige arbejder nu, end før reformen trådte i kraft.

»Vi er selvfølgelig glade for, at flere er i arbejde. Efterlønsreformen har en effekt, men at flere er i arbejde, skyldes også de mange tiltag, regeringen har taget for at skabe job,« siger gruppeformand Leif Lahn Jensen (S) og fortæller uddybende om regeringens initiativer:

»Vi har blandt andet udbredt brugen af seniorjob, sporskifte og seniornetværk«.

Leif Lahn Jensen lægger ikke skjul på, at Socialdemokratiet skiftede holdning til reformen efter valget, hvor man endte med at stemme ja til det, de borgerlige var blevet enige med de Radikale om i foråret 2011.

»Vi var imod efterlønsreformen, fordi vi kerer os om dem, der efter et langt liv på arbejdsmarkedet er blevet nedslidte. Men vi gjorde det allerede før valget klart, at vi ikke kunne ændre reformen, hvis et flertal ville bevare den, og sådan er det gået«.

Han understreger, der stadig er meget at gøre på beskæftigelsesområdet.

»I dag oplever mange seniorer udfordringer. Mange er nedslidte, før de når pensionsalderen. Mange frygter for afskedigelse. Og ledige seniorer har svært ved at komme i arbejde igen. Derfor er der behov for at samle og gennemtænke området. Det vil vi tage fat på, blandt andet i de kommende drøftelser af arbejdsmiljøområdet,« siger den socialdemokratiske gruppeformand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.