Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Regeringen har mindsket uligheden

SF har ikke ret, når partiet kritiserer regeringens indsats mod ulighed, fastslår S-politiker, der fremhæver afskaffelse af starthjælpen og kontanthjælpsloftet.

SFs socialordfører er urimelig, når hun siger, at regeringen ikke har gjort nok for at mindske uligheden i Danmark.

Det fastslår Socialdemokraternes medlem af Folketingets Socialudvalg, Jens Joel (S), efter socialordfører Trine Mach (SF) har leveret en bredside mod regeringens politik på området.

Trine Mach reagerer på en ny meningsmåling, som ifølge Jyllands-Posten viser, at 51,3 procent af danskerne mener, at forskellen mellem rig og fattig er for stor i Danmark.

»Det skyldes, at der ikke er lavet en indsats for at skabe større lighed. Regeringen har ikke leveret nok på det her område, og den her meningsmåling viser, at vælgerne gerne vil have mere lighed,« siger SF-ordføreren.

Men den udlægning afvises altså af Jens Joel.

»Der er for eksempel kommet færre fattige børn, og det skyldes jo, at regeringen har afskaffet de såkaldte fattigdomsydelser, altså kontanthjælpsloftet og starthjælp, som gjorde, at en bestemt gruppe i vores samfund blev holdt fast i fattigdom,« siger han.

»På den måde kan man sige, at vi har mindsket antallet af fattige og derved mindsket uligheden. Men det er klart, at når man laver nogle reformer for at få flere folk til at tage en uddannelse og få flere folk i arbejde, så kan det nogle gange betyde, at uligheden ændrer sig en lille smule,« siger den socialdemokratiske folketingspolitiker.

Han er dog overbevist om, at vælgerne kender til regeringens indsats for at bekæmpe fattigdom.

»Hvis folk har en fornemmelse af, at det er gået helt af h... til på den her parameter, så er det selvfølgelig et problem. Men jeg tror, der er rigtig mange, som godt ved, at der er kommet færre fattige børn og at der er blevet rettet op på nogle af de fattigdomsskabende ydelser,« siger Jens Joel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.