Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Regeringen bremser markant på støtte til grøn energi

Regeringen vil støtte vedvarende energi med 1,3 milliarder over to år. Det svarer til en halvering, påpeger S.

S: Regeringen bremser markant på støtte til grøn energi. (Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix 2014)
S: Regeringen bremser markant på støtte til grøn energi. (Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix 2014)

Det er en markant opbremsning, faktisk en halvering, af den grønne omstilling, regeringen lægger op til.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokratiets energiordfører, Jens Joel, på et udspil fra energiminister Lars Christian Lilleholt (V).

Lilleholts udspil er et forslag til erstatning for den nuværende støtte til landvindmøller.

»Når man kigger på tallene, er der lagt op til en halvering af tempoet i den grønne omstilling«, siger Jens Joel.

Den nuværende støtteordning til landvindmøller udløber i 2018. Den går ud på, at ejere af landvindmøller får et fast pristillæg på 25 øre per kilowatttime.

Under den ordning er der i gennemsnit opført vindmøller svarende til 215 megawatt om året, oplyser Jens Joel. Den ordning, ministeren foreslår, vil betyde, at der kan opføres 200 megawatt på to år, vurderer han.

Og det er vel at mærke, hvis al støtten går til landvindmøller. Det er den billigste form for vedvarende energi. Regeringen foreslår, at alle vedvarende energiteknologier skal kunne få støtte fra puljen.

Det er Socialdemokratiet ikke principielt imod, understreger Jens Joel. Men han ser nogle praktiske problemer med det forslag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.