Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-profil tvivler på akutpakken

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen er bange for, at regeringens mål i forhold til akutpakken ikke holder. Derfor mener han, det kan blive nødvendigt at kigge på genoptjeningskravene.

Selv om folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) kalder regeringens akutpakke for godt politisk håndværk, tvivler han på, at den virker.
Selv om folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) kalder regeringens akutpakke for godt politisk håndværk, tvivler han på, at den virker.

Selv om folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) kalder regeringens akutpakke for godt politisk håndværk, tvivler han på, at den virker. Meldingen kommer i kølvandet på nyheden om, at op mod 23.000 arbejdsløse risikerer at ryge ud af dagpengesystemet.

- Vi ved jo ikke, om den (akutpakken, red.) virker, fordi der er ikke nogen direkte garanti for et fast arbejde. Målsætningen er, at der skal slås 12.500 akutjob op, og indtil nu er der registreret 7.000 akutjob. Desværre ved vi ingenting om, hvorvidt det er de udfaldstruede, der får jobbene eller det er korttidsledige eller folk i beskæftigelse, der søger jobbene og får dem, skriver han i bladet »Faget«, der om nogle uger lander i tusindvis af nordjyske postkasser.

- Desværre er jeg bange for, at vi ikke når målene inden den 1. juli, og derfor tror jeg, vi kommer til at se på sagen igen. Og jeg synes, det ville være en god idé at overveje mit gamle forslag om at lade de arbejdsløses timer tælle med til en ny genoptjeningsperiode, når de er i aktivering og uddannelse. På den måde vil alle, der er aktive, blive belønnet og Dovne-Robert vil ingenting kunne få, skriver han.

Over for Berlingske Nyhedsbureau uddyber Bjarne Laustsen sin holdning:

- Jeg siger ikke, man skal lave det nu. Jeg siger bare, at man kan overveje denne model, hvis akutpakken ikke virker. På den måde kan man belønne dem, der står op om morgenen og lader sig aktivere for sine dagpenge, hvorimod Dovne-Robert og hans ligesindede ikke får noget. Det, tror jeg, er noget, danskerne kan forstå, siger han.

Bjarne Laustsen understreger, at hans forslag ikke kolliderer med indgåede forlig på Christiansborg:

- Det er bare et spørgsmål om, at man sætter sig ned og siger, at det kan være fint at indføre i en periode for at bevare trygheden i dagpengesystemet. Det kræver en enkelt ændring i arbejdsløshedsforsikringsloven. Det er en enkelt linje. Hverken mere eller mindre, siger han.

Bjarne Laustsen er tidligere arbejdsmarkedsordfører for sit parti, og han er gennem tiden kommet med meldinger, som ikke ligefrem har fået den socialdemokratiske ledelse til at bryde ud i jubel.

Spørgsmål: Er der ikke en risiko for, at nogen siger, du skal blande dig udenom, fordi du ikke længere er arbejdsmarkedsordfører?

- Det må de selv om. Jeg er folketingsmand, og jeg er valgt i et område, hvor der er stor arbejdsløshed, og hvor vi har mistet mange arbejdspladser. Jeg er i god kontakt med arbejdsmarkedet, og jeg ved godt, hvad der rører sig. Jeg synes, jeg er i min gode ret til at komme med et konstruktivt forslag, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.