Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-profil: Det skal være gratis at køre over Storebæltsbroen

Socialdemokraternes Trine Bramsen vil - ligesom Venstre - sænke prisen for at krydse Storebæltsbroen. På sigt skal det slet ikke koste noget, mener det fynske folketingsmedlem.

Den socialdemokratiske folketingspolitiker Trine Bramsen (S) synes godt om, at Venstre vil sænke priserne for bilpendlere på Storebæltsbroen.

Hun er dog parat til at gå skridtet videre. Bramsen, der er valgt på Fyn, mener, at det bør være helt gratis at tilbagelægge distancen mellem Fyn og Sjælland i bil.

»Prisen for at passere Storebælt skal sættes ned for alle og på længere skal det slet ikke koste noget,« siger Trine Bramsen til fyens.dk.

Venstre foreslår, at prisen for bilisters pendlerkort sænkes fra 3.920 kroner til 3.000 kroner om måneden. Samtidig skal skattefradraget for bropendlerne øges fra 90 kroner per tur til 110 kroner. Det giver tilsammen en besparelse på 40 procent.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn (S), melder sig klar til at diskutere forslaget, men siger til dr.dk, at Venstre-forslaget lyder »lige lovligt vidtløftigt«, og at regnestykket ikke er så enkelt, som Venstre giver udtryk for.

Trine Bramsen erkender over for fyens.dk, at hendes vision er mere vidtrækkende en partiets officielle holdning.

»Jeg er glad for den udmelding, mine partifæller kommer med, men jeg synes stadig, det er en hamrende urimelig broafgift. Og det vil jeg stadig arbejde hårdt for at overbevise mine partifæller om,« siger hun til fyens.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.