Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-politikers falske nyhed om kastrerede drenge provokerer i Grønland

Falsk historie om kastrerede grønlandske drenge forstærker fordomme om grønlændere, mener folketingsmedlem.

Mette Gjerskov (S) er med til at forstærke fordomme mod grønlændere med sin falske historie om kastrerede grønlandske drenge.

Det siger Aaja Chemnitz Larsen (IA), der er valgt i Folketinget for det grønlandske venstreorienterede parti Inuit Ataqatigiit.

Hun har en klar melding til sin folketingskollega.

- Det er bare ikke i orden.

- Jeg håber, Mette Gjerskov kommer med en beklagelse, siger Aaja Chemnitz Larsen til det grønlandske medie Sermitsiaq.

Tidligere fødevareminister Mette Gjerskov opdigtede en historie om, at to grønlandske drenge var blevet kastreret og lagde den i weekenden ud på det sociale medie Twitter.

Det gjorde hun for at sætte fokus på omtalen af en konkret retssag om omskæring, hvor pressen efter hendes mening kom med for detaljerede beskrivelser.

Aaja Chemnitz Larsen understreger, at kastration og omskæring absolut intet har med den grønlandske virkelighed at gøre.

Gjerskovs historie har "tydeligvis krænket grønlændere både i Danmark og i Grønland," skriver Sermitsiaq.

- Det er meget ærgerligt, at hun bruger Grønland i denne sammenhæng, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Hun mener, at den falske historie kan skabe yderligere fordomme mod grønlændere hos de store dele af den danske befolkning, hvis viden om Grønland i forvejen er mangelfuld ifølge hende.

- Det føder jo ind til de fordomme, der florerer, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Som tidligere børnetalsmand i Grønland kender hun til skyggesiden, når det gælder forholdene for grønlandske børn, men seksuel skamfering er ikke iblandt dem.

- Jeg har aldrig hørt om omskæring eller kastration i min tid som børnetalsmand, siger hun.

Børnetalsmanden arbejder for at fremme børn og unges rettigheder og rådgive børn i Grønland.

/Ritzau

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.