Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-politiker vil have uddannelseskasser i fagforeninger

Nye uddannelseskasser oprettet af fagbevægelsen kan være med til at sikre danskerne mere uddannelse, mener Pernille Rosenkrantz-Theil.

Socialdemokraternes akutpakkeordfører og medlem af Folketingets beskæftigelsesudvalg, Pernille Rosenkrantz-Theil, vil have fagbevægelsen til at oprette uddannelseskasser, hvor medlemmerne kan spare op til efter- og videreuddannelse i løbet af deres arbejdsliv. Det skriver Information.

S-profilen foreslår, at systemet skal tage udgangspunkt i A-kasse-modellen, som et solidarisk system, hvor man selv er med til at betale for den uddannelse, man tager.

- Det ville være en gevinst for hele samfundet, hvis man kunne hive stikket ud fra det buldrende arbejdsmarked og tage et års eller et halvt års efteruddannelse, hvor man opkvalificerede sig. Den ro, der er i uddannelsessystemet, tror jeg, mange vil have gavn af på langt sigt, og arbejdsmarkedet ville få dygtigere arbejdskraft, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Forslaget falder i god jord hos den administrerende direktør i Akademikernes A-kasse, Michael Valentin, som er parat til at gå videre med forslaget.

- Jeg oplever, at der både blandt de ledige og dem med job er behov for øget efteruddannelse. Ofte bliver man stresset, når man føler, man ikke kan levere varen på arbejdsmarkedet, og det handler også om, at man har et kompetenceefterslæb. Det vil man kunne indhente med muligheden for at flekse ud i en periode for at blive klogere, siger han.

FOAs forbundssekretær Nanna Højlund er skeptisk over for konceptet med uddannelseskasser.

- Det er en interessant tanke, og vi er nødt til at udvikle arbejdsmarkedet, men vores overenskomster dækker i virkeligheden udfordringen med uddannelse meget godt. Forslaget er godt for faglærte, men vi oplever, at arbejdsgiverne ofte har svært ved at se, hvorfor det er nødvendigt med uddannelse af ufaglærte, siger hun til Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.