Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-politiker står frem: Partifælle kaldte mig »tæve«

Screendumps fra Facebook viser, at socialdemokraten Thomas Hav kaldte partikollega for »tæve«.

Screendumps fra Facebook viser, at socialdemokraten Thomas Hav kaldte partikollega for »tæve«.
Screendumps fra Facebook viser, at socialdemokraten Thomas Hav kaldte partikollega for »tæve«.

Socialdemokraten Jasmine Søgaard står nu frem og fortæller om krænkende beskeder, som hun har modtaget fra sin nordjyske partifælle regionsrådspolitiker Thomas Hav.

TV2 Nord har fået korrespondancen mellem de to, og det fremgår, at Thomas Hav blandt andet har kaldt hende for en »tæve«

»Jeg er så paf over, at en folkevalgt kan finde på at bruge sådan et sprogbrug,« siger Jasmine Søgaard til tv-mediet.

Han kaldte også et kvindeligt medlem af regionsrådet for »House-Fisse«, skriver TV2 Nord.

Thomas Hav har forladt Socialdemokratiet. Tidligere tirsdag meddelte han, at han trak sig, fordi han er utilfreds med de poster, han har fået tildelt efter regionsrådsvalget i november.

Gruppeformanden for Socialdemokratiet i Region Nordjylland, Mogens Nørgård, er dog af en anden opfattelse.

»Jeg har aldrig diskuteret fordelingen af poster med Thomas Hav. Vi er slet ikke færdige med fordelingen,« siger han til Ritzau.

Jasmine Søgaard klagede over beskederne til Mogens Nørgård, og det fik Mogens Nørgård til at kræve, at Thomas Hav skulle trække sig.

I beskederne skrev Thomas Hav også, at han ville sende hende 10.000 kroner.

»Jeg er vred. Jeg vil ikke finde mig i at blive kaldt tæve, og at der er en, der skriver til mig, at jeg skal være hans tæve, og at han vil sende 10.000 kroner.«

»Jeg vil ikke finde mig i, at det er en fra mit parti, der opfører sig på den måde,« siger Jasmine Søgaard til TV2 Nord.

Beskederne, hvor Jasmine Søgaard blev kaldt en tæve, blev sendt 14. december. Dagen efter undskyldte Thomas Hav beskederne, da han skrev følgende til partikollegaen:

»Puha, jeg var ikke i orden i går ... UNDSKYLD..!!!«

Gruppeformand Mogens Nørgård er helt uforstående over for beskederne.

»Det er utilstedeligt, og det er en udtryksform over for andre mennesker - kvinder - som ikke matcher med vores menneskesyn,« siger han til Ritzau.

Det har ikke været muligt for Ritzau at komme i kontakt med Thomas Hav.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.