Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-politiker: Regeringen i købesex-kovending

Hvis regeringen mener noget som helst om ligestilling, bør den stå fast på mærkesagen om at forbyde købesex, lyder det fra den københavnske politiker Lars Aslan Rasmussen (S).

Efter en indstilling fra Strafferådet har regeringen ifølge dagbladet Information opgivet mærkesagen om at lave et forbud mod prostitution, og den kovending får massiv kritik af Lars Aslan Rasmussen, Socialdemokraternes socialordfører i Københavns Borgerrepræsentation.

Det er direkte usympatisk, at man ikke kriminaliserer købesex, som man har gjort i blandt andet Norge og Sverige, lyder kritikken.

- Det er meget ærgerligt, at regeringen er ved at løbe fra nogle principper, der handler om, hvordan man behandler andre mennesker. Lad mig minde om, at i København er alle gadeprostituerede enten fra Østeuropa eller Afrika, og det siger sig selv, at de i sin tid ikke har sagt til deres studievejleder, at de gerne ville prostituere sig på Vesterbro i København. Det her drejer sig om handel med kvinder, og det er på alle måder usympatisk, at der ikke bliver gjort noget ved det, siger Lars Aslan Rasmussen til Berlingske Nyhedsbureau.

I indstillingen fra Strafferådet, som har fået regeringens koordinationsudvalg til at droppe et forbud, bliver der blandt andet peget på risikoen for yderligere stigmatisering af prostitutionsmiljøet ved en kriminalisering, men Lars Aslan Rasmussen mener ikke, at et forbud vil gøre mere skade. Tværtimod.

- Det er rigtigt, at nogle undersøgelser viser, at prostituerede bliver mere marginaliserede af et forbud, men der er også ekspertundersøgelser, der viser det stik modsatte. Vi bliver nødt til at følge de øvrige nordiske lande, ellers risikerer vi, at især København bliver et mekka for sexhandel. Kvinderne befinder sig allerede i en kynisk verden med masser af vold, så nu handler det om at have en politisk vilje og sende et klart signal om, at det ikke er i orden at udnytte andre mennesker, siger han og tilføjer:

- Det er altså vigtigt, at den her regering bare en gang imellem står fast på sine standpunkter og mærkesager.'

Han peger på, at hans eget parti bør være mere loyale overfor principper, besluttet af en socialdemokratisk kongres med et overvældende flertal, om, at der ikke skal være nogen som helst handel med seksuelle ydelser.

- Hvis regeringen mener noget som helst om ligestilling, så skal den holde fast i en kriminalisering. Det er problematisk, at vi har en ligestillingsminister, der lige pludselig ikke vægter ligestilling særlig højt, siger den københavnske socialordfører.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.