Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-politiker om hærværk: Jøder er meget udsatte, og vi må tage det her alvorligt

Der er behov for en national handleplan for at komme antisemitismen til livs, mener socialdemokratisk politiker, efter en kosher-forretning på Lyngbyvej natten til torsdag er blevet raseret.

En rude blev smadret, og med graffitidåser blev der sprayet »Jødesvin« på muren.

Kosher-forretningen på Lyngbyvej 87 på Østerbro blev natten til torsdag offer for hærværk, man vel dårligt kan karakterisere som andet end en stærkt antisemitisk.

Og den slags hadforbrydelser tager Lars Aslan Rasmussen (S), politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation, ikke overraskende stor afstand fra.

»Det er ganske forfærdeligt, at de danske jøder skal udsættes for en hadforbrydelse. Den her gruppe er meget udsatte, og vi må tage det her alvorligt,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Angrebet fandt sted natten til torsdag. Gerningsmændene havde sandsynligvis stået over for kvalificeret modstand, hvis de havde besøgt forretningen i dagtimerne. Her har politiet nemlig været tilstede i store perioder som en del af det forhøjede beredskab omkring de jødiske institutioner i København efter terrorangrebet i midten af februar. Men det er ikke nok med den indsats, der er brug for et proaktivt greb, der slet og ret skal gøre op med de antisemitiske holdninger, mener den socialdemokratiske politiker.

»Det er fint nok at sætte politifolk op, men det løser ikke problemet. Vi ved ikke, hvem gerningsmændene er, men vi ved, at der er indvandrermiljøer, hvor der er antisemitisme, og det må man adressere ved at forebygge holdningen i de miljøer,« siger Lars Aslan Rasmussen og efterlyser i samme stund en »national handleplan«, der kan adressere hadet.

»Lad os være helt ærlig at sige, at der er miljøer, der hader jøder, og det er meget ubehageligt. Der er brug for en holdningsændring og for, at vi griber ind i de miljøer, hvor antisemitismen trives,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.