Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-politiker beklager: Dyresexforbud hviler på usagligt grundlag

Den nye lov mod dyresex er sket på foranledning af Dansk Folkeparti, siger Socialdemokraternes dyrevelfærdsordfører, Orla Hav.

Erhvervsordførere: Orla Hav, Socialdemokraterne.
Erhvervsordførere: Orla Hav, Socialdemokraterne.

Argumenterne for at forbyde dyresex er ikke gode nok.

Det erkender Socialdemokraternes dyrevelfærdsordfører, Orla Hav (S,) i et interview med Radio24syv.

»Vi plejer altså at agere på et sagligt og fagligt grundlag. Og det anerkender jeg, at det ikke er det, der er sket på dyresex-området,« siger Orla Hav til Radio24syv.

Tidligere på ugen fik fødevareminister Dan Jørgensen (S) vedtaget sit forslag om at forbyde dyresex.

Orla Hav stemte selv for forslaget, som han mener udelukkende skyldes Dansk Folkepartis kampagne på området.

»Jeg beklager, at der er blevet lavet politik på foranledning af DF på et område, hvor den evidensbaserede del ikke er på plads,« siger den socialdemokratiske ordfører.

Orla Hav fortæller samtidig, at den tidligere lov ifølge ham beskyttede dyrene i tilstrækkelig grad. Men diskussionen var for hård til at stå fast.

»Vi bliver jo tillagt, at vi skulle gå ind for det (dyresex, red.), hvis vi er imod et egentligt forbud, og den argumentation kan vi ikke vinde. Så kan vi lige så godt sige: Okay, hvis det er et stort ønske, så får man det efterkommet,« siger Orla Hav til Radio24syv.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.