Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Plads til alternativ behandling

Alternativet sparker en åben dør ind. De alternative behandlingsformer spiller allerede i dag en rolle i den danske sundhedssektor, fastslår Socialdemokraterne.

Når den socialdemokratiske sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), går til sin praktiserende læge, har han ved flere lejligheder fået akupunkturbehandling, da lægen er autoriseret akupunktør.

Den lille historie beretter om en sundhedssektor, der allerede i dag inkluderer alternative behandlingsformer, påpeger S-ordføreren, som mener, at Alternativet sparker en åben dør ind med sit forslag om alternativ behandling i sundhedsvæsnet.

I et nyt sundhedspolitisk udspil slår Alternativ på tromme for, at alternative behandlingsformer som mindfuldness og akupunktur skal tilbydes på sygehusene landet over. Men det er allerede en mulighed i dag, fastslår Flemming Møller Mortensen.

»Det er ikke sådan, at vi holder noget ude. Vi har et offentligt sundhedsvæsen, hvor evidensen må og skal spille en stor rolle. Alternativet har et forkert billede, hvis de tror, at døren er lukket,« siger Flemming Møller Mortensen.

I 2012 blev regeringen kritiseret for tilbage at lukke Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling, der forskede i de homøopatiske behandlingsformer. Men det er ikke ensbetydende med, at man offentlig hold er stoppet med at interessere sig for området, forsikrer den socialdemokratiske ordfører.

»Nu er det bare Sundhedsstyrelsen, der varetager den opgave, og hvis man går på deres hjemmeside, forklarer de udførligt om de fleste af de alternative behandlingsformer,« siger Flemming Møller Mortensen.

Han fastslår, at regeringen er optaget af at få inkluderet alle nye og bæredygtige tankegange i sundhedssektoren.

»Det er noget, vi arbejder med hele tiden, og jeg tror ikke, at Alternativet vil møde modstand med det, de fremfører. Vi er overordnet meget interesseret i at få suppleret vores viden med nye indspark,« siger sundhedsordføreren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.