Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S på Christiansborg: Nej til at lovliggøre hashhandlen

Legalisering af hash kan medføre stigende forbrug af hårdere stoffer og skabe signalforvirring om forebyggelsespolitikken, mener Socialdemokraternes sundhedsordfører.

Socialdemokraterne i Københavns skal ikke regne med støtte fra partifællerne på Christiansborg til ønsket om legalisering af hash.

»Hvis man legaliserer hash, vil det kunne resultere i, at misbruget af hårdere stoffer vil stige. Hash kan blive det første trin i et misbrugsforløb,« siger Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S).

Dermed afviser partiet et ønske fra Socialdemokraterne i København, der på et delegeretmøde i weekenden har gjort legalisering af hash til en del af partiprogrammet forud for kommunalvalget til efteråret.

Socialdemokraterne i København mener, det vil fjerne eksistensgrundlaget for rockere og indvandrerbander, hvis kommunen opretter hashbutikker, der står for salget af hash.

»Der er ingen tvivl om, at der foregår megen kriminalitet foranlediget af handlen med narko. Men det opvejer ikke de ulemper, der vil være set med sundhedsmæssige øjne ved at gøre hashen legal,« siger Flemming Møller Mortensen.

»Mig bekendt er der ingen dokumentation for, at hash er sundhedsfremmende, og hvis vi legaliserer hash, vil det skabe stor forvirring om den forebyggelses- og forbudspolitik, vi fra Folketingets side har været enige om gennem årtier,« siger Flemming Møller Mortensen.

Han vil dog ikke afvise, at det på længere sigt kan komme på tale med en forsøgsordning.

»Rigiditet og konservatisme skal ikke præge den socialdemokratiske sundhedspolitik, og vi holder naturligvis øje med, hvad der er af resultater på det her område. Jeg er klar til en dialog med mine partifæller i København, men som udgangspunkt har vi en afklaret holdning til det her spørgsmål,« siger Flemming Møller Mortensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.