Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S om medieforhandlinger: DR bør forblive national mediemuskel

Socialdemokratiet vil gerne med i et medieforlig, men ikke for enhver pris, siger medieordfører.

(ARKIV) Medieordfører Mogens Jensen (A) 22. august 2017. 400 millioner kroner skal flyttes fra DR til andre public service-producenter. Det mener Venstre, som også vil skabe Danflix, public servicens svar på Netflix. Det skriver Ritzau, fredag den 29. december 2017.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
(ARKIV) Medieordfører Mogens Jensen (A) 22. august 2017. 400 millioner kroner skal flyttes fra DR til andre public service-producenter. Det mener Venstre, som også vil skabe Danflix, public servicens svar på Netflix. Det skriver Ritzau, fredag den 29. december 2017.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

Væsentlige DR-besparelser ser ud til at blive en afgørende del af det medieforlig, som regeringen og Dansk Folkeparti er ved at forhandle rammerne for.

I Danmark er der tradition for brede medieforlig, men spørgsmålet er, hvor store besparelser på DR Socialdemokratiet vil gå med til.

»Vi er interesserede i at indgå i et bredt medieforlig. Vi tror, at det er vigtigt både for danskerne og alle de aktører, der er afhængige af de økonomiske rammer i forliget, at man ikke risikerer, at det skal laves om efter et valg«, siger medieordfører Mogens Jensen (S).

»Men vi er ikke med for enhver pris.«

S har dog tidligere erklæret sig åben over for besparelser i DR. Aktuelt nævnes besparelser i omegnen af 16 til 18 procent i forbindelse med forhandlingerne mellem regeringen og DF.

Men om det er for meget eller for lidt, ønsker Mogens Jensen ikke at komme ind på. Han ønsker dog ikke at stække DR for meget:

»Vores udgangspunkt er stadig, at DR skal være den stærke nationale mediemuskel i Danmark,« siger han.

Opbakning til den økonomiske ramme fastlagt af regeringen og Dansk Folkeparti kan angiveligt blive et adgangskrav til forhandlingerne for andre partier, nævner kilder over for Ritzau.

Flere eksperter har påpeget, at sparekrav i den størrelsesorden, der har været på bordet i forhandlingerne, vil betyde lukning af kanaler hos DR.

»Regeringen gør det sværere at opnå et bredt forlig, hvis den opstiller ultimative krav allerede ved indgangen til forhandlingslokalet,« siger Mogens Jensen.

»Derfor går jeg heller ikke ud fra, at regeringen kommer med ultimative krav.«

I stedet for at fokusere ensidigt på besparelser i DR, ville medieordføreren ønske, at der kom debat om public service mere bredt og børns medieforbrug.

» Der kunne være behov for at slanke DR på ledelse og administration. Men hvis vi fjerner nogle penge fra DR, skal det være, fordi det går til nogle formål, hvor det har bedre anvendelse,« siger Mogens Jensen.

Regeringen ventes at præsentere et samlet udspil til medieforlig inden påske.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.