Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S om Hjemmeværnet ved grænsen: Det er på høje tid

Bedre sent end aldrig, siger retsordfører Trine Bramsen (S) om udsigten til at bruge Hjemmeværnet ved grænsen.

Det er på høje tid, at man benytter sig af Hjemmeværnet ved grænsen til Tyskland.

Sådan lyder udmeldingen fra Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, efter at Berlingske søndag skriver, at regeringen nu vil tage Hjemmeværnet i brug.

»Der er en massiv udfordring med politiets ressourcer, og derfor er det nødvendigt at understøtte politiet. Derfor synes vi, det giver god mening at bruge forsvaret i form af Hjemmeværnet til den her opgave,« siger Trine Bramsen.

»Så det er bedre sent end aldrig, vil jeg sige. Vi indkaldte allerede regeringen i samråd om ressourcesituationen i forbindelse med grænsekontrollen i januar. Derfor synes jeg, at regeringen har været lidt sløv i optrækket,« lyder det fra retsordføreren.

Rollerne mellem hjemmeværn og politi skal fortsat være klart fordelt, for at det kan fungere, understreger hun.

»Det helt afgørende for os er, at det er politiet, der har myndighedsansvaret. For det er klart, at det skal være under politiets ledelse, at sådan en opgave bliver løst.«

Det ligger fortsat ikke fast, at Hjemmeværnet skal assistere ved grænsen, men Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, bekræfter, at forslaget er på bordet ved det forligsmøde, der skal holdes tirsdag.

»Justitsministeriet har arbejdet på højtryk de seneste uger med henblik på en række forslag, som forligspartierne kan tage stilling til.«

»Jeg vil understrege, at forslaget om Hjemmeværnet blot er et blandt mange forslag. Så det bliver spændende at se. Foreløbig kan jeg jo høre, at der er flere partier, der har taget positivt imod det.«

Hos Hjemmeværnet er man endnu ikke blevet præsenteret for et konkret forslag.

Bjarne Laustsen (S), der er kommitteret hos Hjemmeværnet, siger, at man meget gerne hjælper til, men at man også bliver nødt til at se på, hvad det konkret indebærer.

»Vi hjælper i forvejen politiet rigtig meget, så vi hjælper også gerne med det her. Men vi kender ikke opgavens omfang endnu og ved ikke, hvor lang tid indsatsen skal stå på.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.