Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S og SF jubler over tusindvis af energijob

S og SF smiler bredt over energiaftalen, som blandt andet skal sikre 8.000 nye arbejdspladser frem mod 2018.

Det er ifølge Socialdemokraterne »verdens mest ambitiøse energiplan«, som regeringen torsdag har sikret sig via et bredt forlig i Folketinget.

Energiaftalen skal skabe op mod 8.000 nye arbejdspladser i Danmark frem mod 2018, og det lover godt for fremtiden, siger klima- og energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

- I dag er ikke bare en god dag for alle dem, der nu får et arbejde gennem energiaftalen, det er også en god dag for vores børn og børnebørn. Med denne aftale har vi vist, at vi som nation har styrken og den politiske vilje til at træde ud af flokken og udpege retningen, ikke bare for vores eget samfund, men også for alle andre, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

SF kalder det regeringens »hidtil største beskæftigelsesindsats«. Partiets klima- og energiordfører siger, at Danmark med aftalen sikrer sig en fornem international placering på energiområdet.

- Den grønne førertrøje gavner ikke bare klimaet, men også beskæftigelsen. Regeringen har sat barren højt, og med målrettede effektiviseringer er det lykkedes os at fastholde vores høje ambitionsniveau i en bred politisk aftale. Energiaftalen er starten på en helt ny æra i dansk klima- og energipolitik, siger Steen Gade.

De to regeringspartier fremhæver desuden, at halvdelen af den danske energi i 2020 skal komme fra vind, og at Danmark med aftalen forpligter sig til at reducere sin CO2-udledning med 35 procent. Det mål skal også være nået inden 2020.

- Energiforliget er ligesom en schweizerkniv. Den er et multiværktøj, som løser rigtig mange forskellige problemer på en gang. Vi skaber tusindvis af nye produktionsarbejdspladser - vel og mærke job til arbejdsløse ufaglærte og faglærte danskere – oven i købet uden for de store byer. Vi laver en grøn omstilling, som gavner klimaet, og samtidig forbedrer vi Danmarks konkurrenceevne over for udlandet, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Målet er desuden, at Danmark skal være selvforsynende med vedvarende energi i 2050, samtidig med at energispildet minimeres.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.