Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S og R: Tyrkiet skal ændre kurs for at komme med i EU

Den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard erkender, at det nuværende Tyrkiet ikke kan få EU-medlemskab.

ARKIVFOTO: Den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard erkender, at det nuværende Tyrkiet ikke kan få EU-medlemskab.
ARKIVFOTO: Den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard erkender, at det nuværende Tyrkiet ikke kan få EU-medlemskab.

Tyrkiet og landets mulige fremtid i EU har været i overskrifterne mandag.

Det sker efter søndagens tyske valgdebat mellem forbundskansler Angela Merkel og hendes største rival, SPD-lederen Martin Schulz.

Mandag har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtalt, at han bakker op om Merkels udmeldinger fra tv-debatten.

Her sagde Merkel, at hun vil forsøge at stoppe optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet. Det vil Merkel tage op på det kommende EU-topmøde i Bruxelles i oktober.

Tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) er enig i, at det er svært at se Tyrkiet i EU i landets nuværende forfatning.

Men forhandlingerne om Tyrkiets EU-medlemskab skal ikke afsluttes endnu, mener han.

»Det er meget svært at se, at Tyrkiet nogensinde skal blive medlem af EU med den retning, som landet har i øjeblikket.«

»Så længe vi har et håb om, at vi kan presse Tyrkiet i den rigtige retning, giver det mening at fortsætte de såkaldte optagelsesforhandlinger.«

»De handler om at få Tyrkiet til at komme ind på det rette spor. Både inden for menneskerettigheder, demokrati og samhandel,« siger Lidegaard.

Samme holdning har Socialdemokratiets udenrigsordfører, Nick Hækkerup.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.