Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S og DF vil sende flere på tålt ophold hjem

Minister har flertal for at stramme vilkår for personer på tålt ophold. S og DF vil dog sende flere hjem.

DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, så gerne, at man bruger ulandsbistanden til at presse usikre lande til at tage flere af deres kriminelle borgere på tålt ophold i Danmark tilbage. Scanpix/© Uffe Weng
DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, så gerne, at man bruger ulandsbistanden til at presse usikre lande til at tage flere af deres kriminelle borgere på tålt ophold i Danmark tilbage. Scanpix/© Uffe Weng

København. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ser ud til at få en rolig dag på kontoret. Allerede før det første møde om strammere vilkår for personer på tålt ophold kunne Inger Støjberg tirsdag konstatere, at hun har et flertal på plads.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fastslår nemlig, at de støtter ministerens udspil om at gøre tålt ophold mere utåleligt.

Men de to partier ser gerne, at stramningerne bliver skruet en ekstra tak.

De vil undersøge mulighederne for at sende endnu flere af de personer, som er på tålt ophold i Danmark, tilbage til hjemlandet.

- Vi vil gerne stramme op på procedurerne, så man hyppigere vurderer, om det er muligt at sende folk hjem. Vil vil også gerne se på, om man kan finde sikre områder i deres hjemlande og så gøre brug af dem, siger Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokraterne.

Dansk Folkeparti er enig.

- Der er gode ting på bordet, men vi ser gerne, at flere bliver udvist, siger udlændingeordfører for DF Martin Henriksen.

Spørgsmål: Men man kan jo ikke sende dem til deres oprindelsesland, for så ville de allerede være blevet sendt tilbage på nuværende tidspunkt, er det ikke korrekt?

- De vurderinger ændrer sig jo hele tiden. Der er nogen, hvor man på et tidspunkt siger, at de ikke kan sendes tilbage, og så finder man ud af, at det kunne de godt alligevel, siger Martin Henriksen.

Derudover ønsker han at gøre brug af såkaldte diplomatiske forsikringsordninger og ulandsbistanden.

- Vi kan sige til landene, at de får mindre ulandsbistand, hvis de ikke ønsker at tage imod dem, foreslår han.

Som stramningerne ser ud nu, indebærer det, at alle 69 personer på tålt ophold skal flyttes til Kærshovedgård i en midtjysk skov ved Ikast, hvor de får uhyre svært ved at fortsætte deres dagligdag. Derudover skærpes straffene for at overtræde opholds- og meldepligt.

- Vi skal ikke finde os i, at folk, der har begået alvorlig kriminalitet, flintrer rundt i det danske samfund, så nu bliver de sendt over på Kærshovedgård, og så får de en melde-, opholds- og underretningspligt, hvis det står til mig, siger integrationsminister Inger Støjberg (V).

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.