Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S og DF kræver flere stramninger for folk på tålt ophold

Inger Støjbergs forslag om stramninger for folk på tålt ophold er fint, men det er slet ikke nok.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal komme med yderligere stramninger i forhold til folk på tålt ophold. Scanpix/© Uffe Weng
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal komme med yderligere stramninger i forhold til folk på tålt ophold. Scanpix/© Uffe Weng

Venstre-regeringen kom torsdag i mindretal i folketingssalen og skal nu undersøge mulighederne for at skærpe forholdene for folk på tålt ophold.

Det sker på næsten samme tid, hvor udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er kommet med forslag om stramninger på netop det område.

Men Støjbergs forslag om elektroniske fodlænker og et tvunget ophold på et udrejsecenter i Ikast er ikke nok.

Det mener både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, som var med til at bringe regeringen i mindretal. Begge partier kræver yderligere stramninger.

Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokraterne, kritiserer desuden Støjberg for at have lukket et udvalg, som var i gang med at undersøge yderligere tiltag i forhold til tålt ophold for så at komme med forslag alligevel.

- Støjberg har selv nedlagt det udvalg, som var i gang med at se på, hvordan man gør i andre lande.

- Først når vi bringer hende i mindretal, finder hun på, at hun alligevel skal fremlægge udvalgets anbefalinger, siger Trine Bramsen.

Udlændinge havner på tålt ophold, hvis de ikke kan udsendes til hjemlandet trods en udvisning fra Danmark. Det strider mod Danmarks internationale forpligtelser at tvangsudsende folk, der risikerer forfølgelse i hjemlandet.

Stramningerne indebærer blandt andet, at alle 69 personer på tålt ophold skal flyttes til Kærshovedgård i en midtjysk skov ved Ikast, hvor de får uhyre svært ved at fortsætte deres dagligdag. Derudover skærpes straffene for at overtræde opholds- og meldepligt.

- Disse personer er ikke ønsket i Danmark, typisk fordi de har begået meget grov kriminalitet, men alligevel er de i Danmark.

- Vi skal se på, om man kan stramme processerne for at sende disse mennesker hjem fra de lande, de kommer fra, siger Bramsen.

- Vi skal se på, om der er ro i dele af det land, de skal sendes tilbage til, eller om de politiske forhold har ændret sig, siger hun.

Martin Henriksen, udlændinge- og integrationsordfører for DF, er enig

- Vi mangler i ministerens udspil, at vi skal udvise nogle af dem, der er på tålt ophold. Og vi synes, at alle skal have elektronisk fodlænke på fra dag et, når de kommer på tålt ophold, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.