Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S og DF klar til forhandlinger om senere selvpensionering

Hverken S eller DF afviser forslag om, at folk i fremtiden skal kunne bruge af sin pensionsopsparing senere.

Regeringen vil stramme reglerne, så det tidligst bliver muligt at lade sig "selvpensionere" tre år før den officielle folkepensionsalder. S og DF er klar til at forhandle. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2017)
Regeringen vil stramme reglerne, så det tidligst bliver muligt at lade sig "selvpensionere" tre år før den officielle folkepensionsalder. S og DF er klar til at forhandle. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2017)

København. Regeringen vil ifølge Jyllands-Posten ændre reglerne, så danskere kan begynde at bruge af deres pensionsopsparing senere end i dag.

Et forslag, der de facto vil indføre en senere tilbagetrækningsalder, mener pensionskassen Pensam.

Socialdemokratiet ikke er afvisende over for idéen, fortæller finansordfører Benny Engelbrecht (S).

- Det er ikke noget, vi har foreslået, men hvis vi kommer med i et forhandlingslokale, må vi tage den derfra, siger ordføreren.

Som reglerne er nu, kan pensionsopsparere begynde at bruge på deres pension fem år før den officielle folkepensionsalder. På den måde kan man trække sig helt eller delvist tilbage.

Regeringen vil stramme, så det tidligst bliver muligt at lade sig "selvpensionere" tre år før den officielle folkepensionsalder.

Socialdemokratiet har været imod at hæve pensionsalderen mere, end Folketinget vedtog i 2015. Men partiet ser forslaget om senere selvpensionering som anderledes.

Benny Engelbrecht hæfter sig ved, at der lægges op til, at reglerne i givet fald kun vil gælde for nye pensionsaftaler.

- Det må være noget, der nærmest ligger en generation ude i fremtiden og ikke er afgørende for de alvorlige udfordringer, vi står over for her og nu, siger han.

- Vi vil ikke være med til at lovgive med tilbagevirkende kraft, lyder det fra Engelbrecht.

Hos Dansk Folkeparti er man klar til at diskutere forslaget med regeringen, fortæller finansordfører Rene Christensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.