Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S og DF: Embedsmænd ignorerede vores ønsker i fiskekvotesag

Fiskeriordførere mener, at udvalg af storfiskere og embedsmænd bevidst har ignoreret Folketingets ønsker.

Fiskeriordfører Simon Kollerup (S).
Fiskeriordfører Simon Kollerup (S).

Embedsmændene i Landbrug- og Fiskeristyrelsen bliver nu mødt af ny kritik fra politisk side.

Nye oplysninger i sagen viser ifølge flere politikere, at embedsmændene med åbne øjne har ignoreret det politiske flertals ønsker.

Det skriver DR Nyheder.

Baggrunden for kritikken er et referat fra et møde i Erhvervsfiskeriudvalget fra april i år.

Her spurgte en mindre fiskeriforening, hvor administrationen af fiskekvoter er gået galt i forhold til den politiske ambition om at forhindre, at de danske fiskekvoter ender på for få fiskeres hænder.

Hertil svarer embedsmændene på mødet, at:

»De politiske ambitioner ligger udenfor, hvad udvalget skal drøfte. Styrelsen var ikke nødvendigvis enig i, at der var gået noget galt.«

For fiskeriordfører Simon Kollerup (S) er udvekslingen et tegn på, at udvalget har modarbejdet Folketinget.

»Det er helt vildt, at et embedsmandsledet udvalg sammen med fiskerne kan sidde og blive enige om, at der ikke er noget problem med kvotekoncentrationen,« siger han.

Det omtalte møde i Erhvervsfiskeriudvalget fandt sted 6. april i år. Det var kun to dage efter, at den daværende fiskeriminister Esben Lunde Larsen (V) undskyldte over for Folketinget.

Også hos Dansk Folkeparti er fiskeriordfører Ib Poulsen skeptisk.

»Vi skal have undersøgt til bunds, hvordan man har arbejdet og opfattet de politiske signaler. Der er problemer, og der skal strammes gevaldigt op,« siger han til DR Nyheder.

Bjørn Wirlander, enhedschef i EU & Fiskeriregulering er en af de embedsmænd, der var til stede ved mødet. Han ønsker ikke at lade sig interviewe, men har sendt følgende skriftlige citat:

»Når vi i Erhvervsfiskeriudvalget har svaret, at de politiske ambitioner ligger udenfor, hvad udvalget skal drøfte, så er det fordi, vi mente, at det spørgsmål hører til hos politikerne og ikke i styrelsen.«

Definitionen af »kvotekonger« er også et politisk spørgsmål ifølge embedsmændene.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.