Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Nedgørelse af folkeskolen medvirker til elevflugt

Folkeskoler lukker, mens privat- og friskoler popper op. Socialdemokratiet mener, folkeskolen bliver nedgjort.

En fjerdedel af landets folkeskoler er lukket i løbet af de seneste 15 år. Imens er antallet af privat- og friskoler steget med 20 procent.

Det er ærgerligt, mener Socialdemokratiets undervisningsordfører, Annette Lind. Hun tilskriver det blandt andet den offentlige debat.

- Man nedgør egentlig på mange måder det, der foregår i folkeskolen, lyder det fra ordføreren.

- Jeg synes, man skal tale folkeskolen op, fordi følgeforskningsrapporterne er utrolig positive. Forældretilfredsheden er 95 til 96 procent på trivsel, forhold til lærerne, og hvordan skolen er som helhed, siger hun.

Følgeforskningsrapporterne er baseret på et panel af elever, forældre og ansatte på skolerne. De følger op på implementeringen af folkeskolereformen.

Spørgsmål: Har I som politikere været for dårlige til at tale folkeskolen op?

- I hvert fald gør jeg fra talerstolen hver eneste dag, hvad jeg kan for at gøre en god folkeskole bedre. Det er helt klart mit mål nummer et i forhold til at være undervisningsordfører, siger hun.

Det er tal fra Undervisningsministeriets institutionsregister, som tænketanken Mandag Morgen har indsamlet, der viser udviklingen. Det skriver Kristeligt Dagblad.

I konkrete tal var der 1289 folkeskoler i 2016, mens der i 2001 var 1683.

En af årsagerne er, at flere skoler i landdistrikterne er blevet slået sammen til større skoler med flere elever. Men samtidig er antallet af elever i folkeskolen faldet, og der er kommet flere elever i privat- og friskolerne.

Og der er da også stadig plads til forbedring i folkeskolen, erkender Annette Lind:

- Vi har sat mange nye rammer i gang, og de skal implementeres. Det er skolerne rigtig godt i gang med, men det er klart, at ting tager tid.

- Vi skal for eksempel have implementeret den åbne skole, den understøttende undervisning og bevægelse lidt bedre, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.