Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Løkke sender forkert signal med droppet klimacermoni

Socialdemokratiet vil have statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at underskrive klimaaftale i New York.

Nicolai Wammen. Arkivfoto.
Nicolai Wammen. Arkivfoto.

København: Det er forkert, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke er med, når flere stats- og regeringschefer 22. april i New York underskriver klimaaftalen fra Paris ved en større cermoni i FN. Løkke lader klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) underskrive for Danmark.

Det siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen i en kommentar til statsministerens beslutning om at blive hjemme.

- Det er en helt forkert beslutning, at statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke ønsker at deltage i FN?s generalsekretærs store klimamøde i New York, siger Nicolai Wammen.

60 stats- og regeringschefer fra 130 lande deltager i ceremonien, men ingen nordiske statsministre deltager.

- Danmarks statsminister bør naturligvis i lighed med en lang række andre stats- og regeringschefer være med til at understrege vigtigheden af den fortsatte kamp for at bekæmpe klimaforandringer, siger Nicolai Wammen

Statsministeriet forklarer, at Lars Løkke deltog ved COP21 i Paris, hvor klimaaftalen blev indgået.

- Ved den formelle underskrivelsesceremoni i New York bliver Danmark repræsenteret af energi-, forsynings- og klimaministeren, oplyser Statsministeriet.

I Folketinget afviste Lilleholt onsdag at støtte et skærpet klimamål i EU for 2030, som Tyskland, Sverige, Østrig, Belgien og Portugal ønsker.

Socialdemokratiet mener, at den grønne dagsorden ikke står højt på Lars Løkke Rasmussens og regeringens dagsorden. Der er ingen undskyldning for, at han ikke deltager ved underskrivelsen, mener Nicolai Wammen.

- Socialdemokratiet opfordrer derfor statsministeren til at omgøre sin beslutning, så Danmark på statsministerniveau kan bidrage til at støtte FN?s generalsekretær Ban Ki-Moons fortsatte kamp for at passe på klimaet til gavn for vores børn og børnebørn, siger han.

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.