Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Løkke ignorerer PET

Socialdemokraterne mener, at Lars Løkke Rasmussen er gal på den, når han kritiserer Folketingets præsidium for at stoppe biltrafikken foran Christiansborgs hovedtrappe.

Socialdemokraterne er rystet over Venstres formand, fordi han tidligere fredag kritiserede et flertal i Folketingets præsidium for at lukke Rigsdagsgården foran Christiansborgs hovedtrappe for biltrafik. Lukningen sker på opfordring af Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- Det er rystende at en tidligere statsminister vil ignorere klare sikkerhedshenstillinger fra PET, når det gælder terror. Det er et konkret trusselsbillede mod Christiansborg, der har fået PET til at foreslå øget sikkerhed, og alle andre partier end Venstre har valgt at følge henstillingen. Sikke et ansvar, Lars Løkke Rasmussen er villig til at tage på sine skuldre. Tænk, hvis det værste skete som i Norge: At en bilbombe sprang i Rigsdagsgården, skriver Socialdemokraternes næstformand, Mogens Jensen, på sin Facebook-profil.

Tidligere fredag skrev Lars Løkke Rasmussen følgende på sin Facebook-profil:

- Jeg har naturligvis respekt for PETs rådgivning, men det er et politisk ansvar at forholde sig til den. Og helt personligt mener jeg, at vi reelt giver efter for terrortruslen, når vi på denne måde forskanser det danske folkestyre, skrev han.

- Jeg kan slet ikke forstå Venstre. Ville Løkke også råde JP/Politikens Hus til at overhøre PETs henstillinger? Og så er der i øvrigt grund til at bemærke, at der er samme åbne adgang til Christiansborg som før – bare på gåben – og det er i øvrigt ikke kun Lars Løkke og jeg, der godt kan bruge den ekstra motion, skriver Mogens Jensen.

Ifølge netavisen Altinget.dk lukkes den gennemgående motortrafik gennem Rigsdagsgården i begyndelsen af 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks