Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-ledelse afviser borgmestres håb om lavere løn til flygtninge

Flere socialdemokratiske borgmestre foreslår lavere løn til flygtninge for på den måde få dem i arbejde.

Flere socialdemokratiske borgmestre foreslår en lavere løn til flygtninge, men det afviser partitoppen.
Flere socialdemokratiske borgmestre foreslår en lavere løn til flygtninge, men det afviser partitoppen.

En lavere startløn til nytilkomne flygtninge kan ikke komme på tale, fastholder Socialdemokraterne. Heller ikke selv om partiets egne borgmestre i Ishøj og Brøndby på den københavnske vestegn holder fast i idéen om en såkaldt indslusningsløn.

- Jeg er helt enig i, at vi skal have de her flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Og det vil vi gerne være med til at bidrage til, alt det vi kan, siger Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, til Ritzau.

- Men vi er ikke enige i det med indslusningslønnen, for vi mener, at den vil føre til løndumping. Og det er ikke os, der skal være med til at fastsætte lønnen. Det er arbejdsmarkedets parter, der skal bestemme lønnen i Danmark, siger han.

Ishøjs S-borgmester, Ole Bjørstorp, opfordrer i onsdagens udgave af Berlingske til, at spørgsmålet om indslusningsløn bliver taget op i de aktuelle trepartsforhandlinger.

Og Brøndbys borgmester, Kent Max Magelund, påpeger over for avisen, at man ikke kan blive ved med at tænke, som man hidtil har gjort og henviser dermed til, at Socialdemokraterne hidtil har afvist tanken om indslusningsløn.

Leif Lahn Jensen forsikrer, at Socialdemokraterne på Christiansborg lytter til partifællerne i kommunerne og de forslag, de måtte have for at få flygtninge i job.

- Vi er klar til gode pragmatiske løsninger, men vi mener ikke, at indslusningsløn er den rigtige vej at gå. Indslusningsløn er et no-go for os, siger han.

Til gengæld fremhæver han et forslag, som fagforbundet FOA præsenterede forud for trepartsforhandlingerne, og som ifølge Berlingske også anbefales af Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

Forslaget handler om at give en særlig elevløn i op til to år til visse flygtninge og indvandrere, som gennemfører et forløb med sideløbende danskundervisning.

- Vi lytter til forslaget om en form for elevløn, og vi siger til arbejdsmarkedets parter: "Find nu nogle løsninger, som I kan blive enige om, og som I kan gå ind for. Så vil vi gerne se på det", siger Leif Lahn Jensen.

- På den måde er vi fuldstændigt åbne og vil meget gerne diskutere mange forskellige emner. Men når det kommer til indslusningsløn, er vi rigtig bange for, at den på sigt vil være med til at dumpe lønnen, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.