Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: LA skævvrider kontanthjælpsdebat

De borgerlige og medierne misbruger sager som den om Dovne Robert til at forvride debatten om kontanthjælp. Det er synd, for det samlede billede er et helt andet, mener Socialdemokraterne.

Det overrasker ikke Socialdemokraterne, at danskerne synes, at kontanthjælpsmodtagere får rigeligt ud af deres ydelse. Det skyldes, at de borgerlige partier med Liberal Alliance som frontløber har gjort deres for at skævvride billedet af, hvad en kontanthjælpsmodtager er, lyder meldingen fra partiets beskæftigelsesordfører.

»De borgerlige har fået lov til at fylde rigtig meget i medierne, hvor de har fortalt om Carina og Robert som den gængse kontanthjælpsmodtager. Sådan ser det store billede bare ikke ud,« siger Leif Lahn Jensen (S).

En ny måling viser, at to ud af tre danskere mener, at overførselsindkomsten er for høj eller passende. Kun 16 procent mener, at kontanthjælpen er for lav. De er dermed overvejende enige med den borgerlige opposition i, at kontanthjælpsydelsen er for generøs.

Ifølge Leif Lahn Jensen er det fordi, at danskerne er blevet stopfodret med historier om Dovne Robert og Carina, der viste sig ikke at være så nødlidende alligevel. Han mener, det store billede nærmere er det modsatte, end det som de borgerlige fremstiller. Både hvad gælder ydelsens størrelse og dem, som modtager den.

»Jeg synes, det er synd, at de her eksempler skaber det samlede billede af en kontanthjælpsmodtager. Det er ikke et slaraffenland at være på overførselsindkomst i dag. Der er rigtig mange, som gerne vil arbejde,« siger beskæftigelsesordføreren.

Med det in mente, mener Leif Lahn Jensen dog også, at der er nogle smuthuller i kontanthjælpssystemet, som regeringen skal have lukket.

»Det går jo ikke, at der er mennesker, som snyder systemet. Vi skal med en kontanthjælpsreform sørge for, at det er en ydelse, som folk kun har brug for i kort tid,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.