Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Kvotekongesag handler ikke om partistøtte

S er i tvivl om, hvorvidt man kan købe sig adgang til statsministeren via Løkkefonden efter storfisker-samråd.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)ankommer til samråd om kvotekonger onsdag den 31. januar 2018. Miljø- og Fødevareministeriet har kaldt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samråd om statsministerens relation til kvotekonger.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)ankommer til samråd om kvotekonger onsdag den 31. januar 2018. Miljø- og Fødevareministeriet har kaldt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samråd om statsministerens relation til kvotekonger.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018)

Kan man købe sig til adgang til landets statsminister gennem donationer til Løkkefonden?

Det spørgsmål hænger ifølge Socialdemokratiet stadig i luften, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) onsdag har været i samråd om sine relationer til de såkaldte kvotekonger.

Løkke afviste gentagne gange, at relationerne på nogen måde har været styrende for regeringens politik. Alligevel mener Socialdemokratiet ikke at have fået ordentligt svar.

Men det får ikke partiet til at bakke op om et ønske fra Enhedslisten og Alternativet om, at der generelt skal være mere åbenhed om donationer til politiske partier.

»For os er det ikke umiddelbart et spørgsmål om partistøtte. Det er et spørgsmål, om man via Løkkefonden kan købe sig adgang til stunder med landets statsminister,« siger fiskeriordfører Simon Kollerup (S).

»Det falder ind under habilitetsreglerne. Det synes jeg, der er god grund til at kigge på oven på det her forløb.«

Det har også været fremme, at fagbevægelsen har støtte den her fond. Kan der så også være problemer i det, tror I?

»Vi skal lige huske, hvad det er vi diskuterer. Vi diskuterer en kvotekongesag, der kommer oven på en sønderlemmende kritik fra Rigsrevisionen«, siger Kollerup.

»Der er fiskere i Danmark, der er blevet politianmeldt for de her forhold. Der er mange fiskepladser og små havne, som er døet ud, fordi kvotekongerne har hærget og købt fiskekvoter.«

»Så jeg mener ikke, at der er brug for at tale om øvrige forhold. Jeg mener, at det her står for sig selv og ser meget broget ud.«

Kollerups partifælle Nicolai Wammen, der er partiets politiske ordfører, blev efter samrådet spurgt om forskellen mellem Løkkefonden og så den erhvervsklub, S selv oprettede i 2014, hvor virksomheder kan betale for at møde ledende politikere.

Til det svarede han:

»Erhvervsklubberne er et sted, hvor man fra politisk hold kan orientere om, hvad det er for idéer, man har, og hvor man også kan have en politisk debat.«

»Jeg har forstået den her fond på en helt anden måde. Den har et andet formål. Det er derfor, hvis den bliver brugt til andre formål end det, der er blevet sagt omkring den, så er det selvfølgelig interessant.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.