Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S kræver sikkerhed om afviste asylansøgere efter Stockholm

Usbeker mistænkt for lastbilangreb i Sverige skulle udvises af landet. To danske ministre skal i samråd.

 (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015)
(Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015)

Det bør give stof til eftertanke i Danmark, at den person, der mistænkes for at have kørt en lastbil ind i stormagasinet Åhléns i Stockholm, var en udlænding, der stod til at blive udvist af Sverige.

Det mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen. Hun vil have både justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) i samråd.

»Det understreger, at der er en risiko, som er langt større, end vi vurderede, den var for bare nogle år siden. Derfor skal der være styr på, hvor de her mennesker er,« siger Trine Bramsen.

»Vi vil have fuldstændig sikkerhed for, at processerne herhjemme er i orden. Og at der er en skærpet opmærksomhed på dem, hvor der måtte være indberetning om radikalisering.«

Det er ikke mere end en uge siden, at de to ministre sidst var i samråd om udlændinge. Her forklarede de, at der ikke er tal på, hvor mange udlændinge, der opholder sig ulovligt her i landet.

Og Inger Støjberg oplyste også, at man ikke fører kontrol med, hvor asylansøgere tager hen, når de får afslag på asyl.

Hun forklarede, at afviste asylansøgere ikke har pligt til at banke på myndighedernes dør og sige farvel, når de forlader Danmark. Derfor ved myndighederne reelt ikke, om de rejser, eller om de går under jorden.

»Når en regering ikke kan sige, hvor mange der lever illegalt i Danmark, kalder det på en særlig opmærksomhed,« siger Trine Bramsen.

På samrådet understregede Inger Støjberg, at regeringen prøver at få flere afviste asylansøgere udsendt.

1518 personer har samlet set fået endeligt afslag på asyl i 2015 og 2016. Af dem er 435 rejst ud med »hjælp« fra politiet, lød det.

Derudover har nogle forladt landet, uden at myndighederne ved det. Og nogle er i såkaldt udrejseposition.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.