Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Kræftramte asbestbørn skal have erstatning

Socialdemokratiets sundhedsordfører "fatter ikke", at kræftramte børn af asbestarbejdere ikke får erstatning.

Børn af asbestarbejdere, der senere i livet rammes af lungekræft, skal også have mulighed for at få erstatning, mener Socialdemokratiet. Her ses den gamle eternitgrund i Aalborg.
Børn af asbestarbejdere, der senere i livet rammes af lungekræft, skal også have mulighed for at få erstatning, mener Socialdemokratiet. Her ses den gamle eternitgrund i Aalborg.

Det skal være muligt for børn af tidligere asbestarbejdere at få erstatning, hvis de senere i livet rammes af kræft som følge af asbeststøv i hjemmet.

Det mener Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen.

Ifølge ham skal børnene tilbydes den samme erstatning, som det siden 2015 har været muligt for ægtefæller at modtage.

- Det er meget vigtigt for Socialdemokratiet, at de penge, som vi allerede har sat af, også skal bruges til børn, der er ramt af lungehindekræft.

- Jeg fatter ikke, at regeringen ikke har forstået alvoren i det her, og derfor er det min klare forhåbning, at der bliver handlet på det her hurtigst muligt. Det er helt urimeligt, at regeringen stadig ikke har rykket på det, siger han.

Det er børn af tidligere asbestarbejdere på Eternitfabrikken i Aalborg, der i dag - flere årtier efter at det blev forbudt at bruge asbest - begynder at blive ramt af den aggressive lungehindekræft, der skyldes asbeststøv i lungerne.

- Og det er lige så vigtigt, at de får en anerkendelse af, at der var noget, der gik galt, som det er for ægtefællerne, siger Flemming Møller Mortensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.