Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S kommer med nyt krav til regeringens trepartsaftale

Socialdemokraterne kræver, at virksomheder, der hjælper udsatte unge, også skal have en økonomisk gevinst.

København: På falderebet for vedtagelsen af trepartslovgivningen kommer Socialdemokraterne nu med et krav om, at regeringen skal justere på bonusordning til virksomheder.

Det skriver Jyllands-Posten.

Regeringen vil have, at det udelukkende er arbejdsgivere, som beskæftiger flygtninge gennem den nyopfundne integrationsgrunduddannelse (IGU), der skal belønnes med en gevinst på op til 40.000 kroner

Men virksomheder, der beskæftiger udsatte danske unge i den lignende ordning, erhvervsgrunduddannelsen (EGU), får ikke en pose med penge.

Mette Frederiksen kalder det overfor Jyllands-Posten "overraskende og påfaldende," hvis regeringen afviser at lytte til både hende og arbejdsmarkedets parter.

- Integration er vigtig - men det må ikke ske på bekostning af andre udsatte grupper. Derfor skal det her selvfølgelig laves om, siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, til avisen.

- Jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at den måde, som man har udformet det på, kan være rigtig. Så jeg synes, man skal få det ændret, siger hun.

Dansk Folkeparti er klar til at lytte til Mette Frederiksens forslag.

- At EGU også skal have et tilskud, synes vi er fornuftigt. Så det kan vi sagtens støtte, siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted til avisen.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er ikke afvisende, skriver Jyllands-Posten, der har fået et skriftligt svar fra ministeren.

- Regeringen er naturligvis opmærksom på LO og DA?s anbefaling af en EGU-bonus, og det har vi kontakt med dem om, lyder det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.