Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S kalder privathospitaler sund fornuft

Socialdemokraterne ser ingen problemer, at der privathospitalerne bliver benyttet i stort set samme omfang som i 00erne. Det er sund fornuft at bruge privathospitalerne, lyder det.

Der er intet problem i, at regionerne ifølge Berlingske sidste år sendte 100.000 patienter til behandling på de private hospitaler.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), der kalder den offentlige brug af privathospital for »sund fornuft«.

»Vi har hele tiden talt for, at regionerne naturligvis skal bruge de private hospitaler og klinikker, hvis det offentlige ikke kan følge med. Det er sund fornuft at gøre brug af den private kapacitet, fordi vi vil have hurtig behandling og udredning af patienterne,« siger han og understreger, at der satses på et robust offentligt sundhedsvæsen.

Tallene for, hvor mange der henvises til private klinikker og hospitaler, nærmer sig ifølge Berlingske slutningen af 00erne, hvor oppositionen beskyldte den borgerlige regering for at forgylde privathospitalerne. Men ifølge Flemming Møller Mortensen kan det ingenlunde sammenlignes med i dag.

»Venstre skruede dengang op for de gyldne haner og lavede favorable aftaler til privathospitalerne. Det er en hel anden situation nu, hvor det er regionerne, der laver aftalerne om pris og kvalitet,« siger han.

Stigningen i antallet af patienter, der henvises til privathospitalerne, kommer ifølge Berlingske, efter at regeringen i september 2013 indførte den såkaldte udredningsret, som skal sikre, at syge hurtigt og senest inden for en måned får at vide, hvad de fejler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.