Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Hvor vil du finde pengene, Løkke?

Lars Løkke har lagt op til nulvækst i den offentlige sektor og skattelettelser til danskerne. Socialdemokraterne mangler svar fra Venstre-formanden.

Hvor skal pengene komme fra?

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, savner i den grad svar, efter Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) lørdag holdt tale på sit parties landsmøde i Herning.

Her lagde Løkke op til en ny økonomisk kurs for Venstre. Partiet ønsker således et offentligt udgiftsstop, og desuden skal der findes penge til skattelettelser til danskerne via reformer.

Magnus Heunicke er klar med en række spørgsmål til Løkke i kølvandet på talen:

- Det er en ny melding, vi har fra Lars Løkke i dag. Nulvækst i den offentlige sektor. Milliarder af kroner til skattelettelser og altså store nedskæringer, siger den politiske ordfører, men:

- Vi mangler at få svaret på et meget konkret spørgsmål. Hvor vil du finde pengene, Løkke? Hvor skal milliarder skæres? Hvilken velfærd skal vi vinke farvel til? Er det de ældre, er det vores skoler, er det sygehusene? Hvor skal der skæres ned, for at Venstres regnestykke hænger sammen, og hvornår kommer Venstre med den plan?, spørger Heunicke.

Han forstår ikke, at Lars Løkke Rasmussen ikke kommer med konkrete bud, som danskerne kan tage stilling til.

- Venstre har haft et helt år efter valget til at finde på noget politik. Og det, man så kommer med i dag, er milliardskattelettelser og nulvækst i den offentlige sektor, men ikke et ord om, hvor pengene skal findes.

- Han har holdt en tale på 45 minutter med den her nye politiske melding fra Venstre uden at komme med et svar på, hvor pengene skal komme fra, lyder det.

I sin tale sagde Løkke, at man vil finde penge gennem reformer. Og på den måde sikre penge til skattelettelser.

- Vi har lavet reformer - og vi vil lave flere endnu - som skaber et overskud, der giver et råderum på 0,8 procent. Men vi siger, at det er bedre at bruge det overskud på at sætte skatter og afgifter ned og sikre danske arbejdspladser, end at bruge dem på at gøre verdens dyreste offentlige sektor endnu dyrere, sagde han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.