Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S hilser markant SFer velkommen

Kan man stå inde for de socialdemokratiske værdier og principper, er man velkommen i partiet, siger politisk ordfører Magnus Heunicke, efter et tidligere medlem af SFs landsledelse har smækket med døren til SF og meldt sig ind i S.

Alle, der er enige med Socialdemokraternes politik, er velkomne i partiet.

Sådan lyder det fra politisk ordfører Magnus Heunicke (S), efter det tidligere medlem af SFs landsledelse Kasper Søby Bjering onsdag meddelte, at han har meldt sig ind i Socialdemokraterne, efter han i december forlod SF i protest mod partiets linje under den ny ledelse.

- Vi er altid glade for, når der er mennesker, der har lyst til at være med til at knokle for Socialdemokraterne, siger Magnus Heunicke.

Kasper Søby Bjering betegnes som en af Villy Søvndal (SF) og tidligere skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) nære allierede, og han spillede en afgørende rolle i forhold til udarbejdelsen af det principprogram, der under stor dramatik blev vedtaget på SFs landsmøde i april sidste år.

Men der skal være plads til at skifte parti, mener Magnus Heunicke.

- Jeg går personligt ikke op i, om det er en erkendelse, man får tidligt eller sent i livet. Folk, der kan stå inde for vores værdier og principper, er selvfølgelig velkomne hos os, siger han.

En anden markant SFer overvejer for tiden sin politiske fremtid. Mattias Tesfaye forlod i december sin post som næstformand i SF - også i protest mod den politiske linje. I dag er han menigt medlem af SF, men den tidligere næstformand vil over for Politiken ikke afvise at følge Kasper Søby Bjering, som han ikke lægger skjul på, at han deler mange synspunkter med, til Socialdemokraterne.

Magnus Heunicke ønsker dog ikke at kommentere på, hvorvidt han forventer, at flere SFere vil melde sig ind i Socialdemokraterne på grund af uenighed med SFs ny ledelse.

- Det vil jeg slet ikke komme med nogen vurdering af. Jeg har stor respekt for vores regeringspartner, og hvis der måtte være nogle enkelte, der gik med de overvejelser, må det være en personlig overvejelse. Det vil jeg slet ikke kommentere, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.