Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S hilser »Ja-Nej«-klinikker velkomne

Socialdemokraterne er åbne over for såkaldte »Ja-Nej«-klinikker til hurtigere diagnose af kræftramte patienter. Hurtigere udredning og behandling har høj prioritet, lyder det.

»Ja-Nej«-klinikker kan sikre hurtigere diagnosticering af kræftpatienter.

Sådan siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), efter Kræftens Bekæmpelse har foreslået at oprette særlige svarklinikker, der skal sikre bedre udredning af de patienter, som i dag falder uden for de såkaldte kræftpakker.

»Vi har stor opmærksomhed rettet mod det her, og vi vil have forbedringer igennem fra regeringens side. Så den dialog, der allerede er mellem Kræftens Bekæmpelse og de fem danske regioner, hilser jeg bestemt velkommen,« siger han.

»Er der noget, som jeg som Socialdemokraternes sundhedsordfører kan være yderligere behjælpelig med, hvis man ellers finder, at det her forslag er den rigtige vej at gå, så er jeg her,« siger Flemming Møller Mortensen.

Når patienter i dag ikke har »sikre« tegn på kræft og derfor ikke passer ind i en kræftpakke, kan de havne i lange, uafklarede udrednings- og behandlingsforløb.

Formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman (S), siger onsdag til Berlingske, at det er problematisk, at en gruppe patienter kan ende med at gå lang tid med kræft, før de diagnosticeres.

Flemming Møller Mortensen er enig med sin partifælle, og han er glad for, at Kræftens Bekæmpelse kommer med så konstruktivt et forslag til, hvad man kan gøre for at forbedre og optimere situationen:

»Det er fantastisk godt, at alle parter, der har med kræft at gøre, spiller ind med gode idéer. Vi vil have stillet hurtigere diagnoser, en hurtigere udredning og en hurtigere behandling. Det er et afgørende og højt prioriteret mål for Socialdemokraterne.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.