Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S håber på hurtig kasernebeslutning

Politikerne skylder Forsvaret at tage en hurtig beslutning, så de involverede parter ved, hvad de kan rette sig efter. Sådan lyder det fra Socialdemokraternes forsvarsordfører.

Forsvarschef Peter Bartram har onsdag afleveret sit bud på, hvilke kaserner der er militærfagligt belæg for at lukke. Socialdemokraternes forsvarsordfører, Bjarne Laustsen (S), tager glædeligt mod forsvarschefens vurdering. Nu kan de politiske forhandlinger nemlig genoptages.

»Det er vigtigt, at vi får taget en hurtig beslutning i forligskredsen. Det skylder vi både de ansatte i Forsvaret, og de kommunalt ansatte i de områder, der er berørt,« siger han.

Han henviser til, at de mulige kasernelukninger længe har hængt over hovedet på både Forsvaret, men især også over borgmestrene i de kommuner, som har en lukningstruet kaserne inden for kommunegrænsen.

»Det har været foruroligende for dem. De skal hurtigst muligt vide, hvad de har at rette sig efter i fremtiden,« siger forsvarsordføreren.

I november sidste år blev forligsparterne enige om et nyt forsvarsforlig, men beslutningen om, hvilke kaserner der må lade livet, blev udskudt. Den var nemlig en af de helt store knaster i forhandlingerne om forliget, der skulle høvle 2,7 milliarder kroner af Forsvarets budget.

Ifølge TV 2 News anbefaler Peter Bartram fem kaserner, som han mener, kan lukkes. To i Sønderjylland i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård Kaserne på Bornholm og derudover enten Høvelte eller Vordingborg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.