Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S glæder sig over netværksjob

Socialdemokraterne ser intet problem i, at job formidles gennem netværk.

Venner og bekendte har fået større betydning, når ledige skal finde job, og det er en fin udvikling, mener arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S).

A-kasser og jobcentre er mindre effektive, men det er der ikke noget i vejen med, lyder det.

- Jeg tror sådan set altid, at vi danskerne har trukket på vores netværk, og det er vi gode til. Derfor er det også meget naturligt, at vi finder job den vej. Men hvad så med alle dem, der ikke har et netværk at trække på? Det er her, jobcentrene er gode, og det er derfor, vi har postet en masse penge i blandt andet akutjob og jobrotation, så de ledige kan komme ud på arbejdsmarkedet og netværke, siger han.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser ifølge Politiken, at hver tredje dansker, der er startet i deres nuværende job inden for det seneste år, har fundet job gennem deres netvæk. Det er markant flere end i 2007, hvor hver fjerde dansker kom i arbejde gennem venner og bekendte. Til sammenligning har under 10 procent fundet job gennem kommunen, a-kassen eller jobcenteret.

- Det er rigtig fint, at danskerne finder job gennem deres netværk, og det vil jeg ikke gøre til et problem. Men for at imødekomme dem, der ikke har en fod inde på arbejdsmarkedet og måske ikke har haft det i lang tid og derfor ikke har et veletableret netværk, har vi lavet akutpakken, siger Leif Lahn Jensen.

Torsdag kom det frem, at dobbelt så mange står til at miste deres dagpenge i årets første seks måneder, end regeringen først havde skønnet. Mellem 17.000 og 23.000 ledige står dermed til at falde ud af dagpengesystemet, og regeringens akutpakke skal i den forbindelse skaffe 12.500 akutjob det næste halve år. Ved den seneste opgørelse 2. januar var der opslået i alt 5.709 akutjob, og det er over al forventning, mener Leif Lahn Jensen.

- Jeg synes, det er meget positivt, at vi er nået knap 6.000 akutjob, og jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til, at vi nok skal nå de 12.500, inden der er gået det halve år, siger han.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afviste torsdag, at regeringen er på vej med endnu en akutpakke, selvom statistikken ser endnu kedeligere ud, end forventet.


Deltag i debatten: Er det i orden, at hver tredje får job gennem deres netværk?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.