Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-formand langer ud efter regeringen i bandekonflikt

Regeringen har været for passiv i den københavnske bandekonflikt, mener Mette Frederiksen (S).

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kritiserer regeringen for at være for passive i forhold til den opblussede bandekonflikt i København.
Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kritiserer regeringen for at være for passive i forhold til den opblussede bandekonflikt i København.

København. I løbet af den seneste uge har der været fem skyderier i hovedstaden, hvor to tilfældige mænd blev ramt af skud.

Bandekonflikten i København er eskaleret til et uhørt niveau, mener formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen.

Hun kritiserer regeringen for at være passiv i konflikten.

- Vi ser en bandekonflikt, der er eskaleret til et niveau, der er helt uhørt. Og som jo kan have fatale konsekvenser.

- Vi ser en for stor grad af passivitet fra regeringen og fra Venstres side. Jeg synes selvfølgelig, at det er bemærkelsesværdigt, at man bruger sin taletid på at skælde ud på politiet, siger hun med henvisning til udtalelse fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Han kritiserede lørdag Rigspolitiet for ikke at have informeret ordentligt om konflikten.

Mette Frederiksen opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at indkalde til et møde.

- Christiansborg bliver nødt til at reagere. Og jeg synes, at det er statsministeren, der skal sætte sig i spidsen for det, siger hun.

I mødet skal politiet, borgmestre fra de berørte byer af bandekonflikten og partilederne ifølge Mette Frederiksen deltage.

- Så må vi i fællesskab se på, hvad der er af nye penge og ressourcer, så vi kan få stoppet den her bandekonflikt, siger hun.

Statsministeriet henviser til justitsministeriet. Justitsminister Søren Pape (K) varslede lørdag, at de politiske partier bag politiforliget vil blive indkaldt til et møde i næste uge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.