Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S-formand går mod tone på sociale medier

Det er for let at svine andre til på sociale medier, mener Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

Formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, advarer mod den skærpede tone på de sociale medier efter voldelige angreb mod politikere og offentligt ansatte. Scanpix/Ole Joern / Redstar
Formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, advarer mod den skærpede tone på de sociale medier efter voldelige angreb mod politikere og offentligt ansatte. Scanpix/Ole Joern / Redstar

Når den politiske samtale er blevet sværere, og nogle angriber politikere voldeligt, så kan det skyldes den skærpede tone på de sociale medier. Desuden angribes læger, sygeplejersker, pædagoger, socialrådgivere og parkeringsvagter i deres arbejde.

Det siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, ved Folkemødet i Allinge. Hun taler efter drabet på den britiske parlamentariker Jo Cox fra Labour, og overfald på Morten Bødskov (S) og en spytklat mod Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, (DF).

- Det rammer primært offentligt ansatte, og hvis folk ikke er tilfredse, så bliver der bare slået. Det, tror jeg ikke, har ret meget at gøre med den politiske samtale. Det tror jeg meget er afstedkommet af de sociale medier, siger Mette Frederiksen.

- Det er så let at sidde derhjemme og skrive ting på en streng, som man aldrig ville sige direkte til folk. Det er vi simpelt hen for godt opdraget til.

- Det er ikke ualmindeligt for en læge, sygeplejerske eller portør at blive truet af syge mennesker eller pårørende. Ét er, at det sker i psykiatrien, hvor syge mennesker kan være udadreagerende, men det er også helt almindelige raske mennesker, der slår, siger hun.

Volden betyder, at politikere omgives af langt flere politibetjente ved Folkemødet end før, og nogle politikere har sikkerhedsvagter. Det gavner ikke den demokratiske samtale, mener Mette Frederiksen.

- Det er ikke et godt tegn. Det er så skønt ved Danmark, at der ikke er forskel på, om man er statsministerkandidat eller besøger Folkemødet. Her er virkelig noget, vi skal kæmpe for at bevare. Det kræver noget af os alle sammen, mener Mette Frederiksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.