Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Forbrugerne skal ikke tvangsindlægges til at købe TV-kanaler

Socialdemokraterne er med på at få ændret på reglerne, så boligforeninger ikke kan tvinge folk til at betale for TV-kanaler, de ikke ser.

Modelfoto.
Modelfoto.

Det er en yderst god idé at få ændret reglerne, så fjernsynskiggere i de danske boligforeninger ikke skal betale for TV-kanaler, de ikke ser.

Det siger Socialdemokraternes medieordfører, Troels Ravn (S), som bakker op om kulturminister Marianne Jelved (R), der ifølge DR Nyheder snart vil indkalde til forhandlinger om at ændre reglerne, så boligforeninger ikke kan tvinge beboere til at betale for TV-pakker eller kanaler, de ikke ser.

»Det mener jeg er helt rigtigt. Det er ikke tidssvarende, at man skal være tvangsindlagt til at købe TV-kanaler, man ikke har brug for,« siger Troels Ravn, som henviser til, at Folketingets partier i forvejen havde sat sig for at se på reglerne i forbindelse med det politiske medieforlig sidste år.

En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at en ændring af TV-reglerne for boligforeninger kan give lejere en samlet besparelse på 68 millioner kroner.

»Det er en del af medieaftalen, som alle partierne indgik sidste år. Nu er analyserne og grundlaget på plads, og kan vi forhindre, at folk bliver bundet op til at købe kanaler, de ikke har brug for, det er kun ret og rimeligt,« siger Troels Ravn.

Enhedslistens medieordfører, Jørgen Arbo-Bæhr (Ø), roser også initiativet fra Marianne Jelved.

»Det er vigtigt, at folk kan vælge selv. Det har vi også før sagt til ministeren, og det lyder nu som om, hun har lyttet til os,« siger Jørgen Arbo-Bæhr, der forventer, at der kan ligge en politisk aftale klar allerede inden for de næste uger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.