Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: FN kan ikke redde verden

COP18 er det endegyldige bevis for, at vi ikke kan redde klimaet gennem FN, mener den socialdemokratiske europaparlamentariker Dan Jørgensen

QATAR: Endnu et COP-møde er slut, og endnu en gang mislykkedes det at få verdens to største CO2-udledere, Kina og USA, til at forpligte sig til at bringe udslippet ned.

Det er dybt skuffende, mener den danske europaparlamentariker Dan Jørgensen (S), der deltog på klimakonferencen i Qatar, der ikke længere tror på FN som drivkraften i kampen mod klimaforandringer.

- Desværre har vi nu det endelige bevis for, at det ikke er via FN, at vi redder klimaet for at løbe løbsk, siger han.

- Videnskaben siger til os, at verdens CO2-udledning skal toppe omkring 2015, hvis vi skal undgå, at de selvforstærkende elementer sætter ind. Derfor nytter det ikke noget, at Kina og USA ikke bindes til noget før 2020. Det er helt grundlæggende forfærdeligt, erklærer Dan Jørgensen.

Han mener, at EU i stedet bør sætte sig sine egne mål om en drastisk nedbringelse af CO2-udslippet. Hans håb er, at andre lande vil lade sig inspirere af de europæiske resultater, selv om han erkender, at chancen er lille.

- Vi skal vise, at man sætte sit CO2-udslip ned uden at skade konkurrenceevnen og at man tværtimod kan blive rigere af det, fordi energi er så dyrt. Så handler det ikke om at redde klimaet og verden, så handler det om, hvad der er økonomisk rationelt, og det ser jeg desværre som den eneste vej nu. FN kan ikke redde verden, erklærer Dan Jørgensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.