Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Flere job i byggeriet efter håndværkerfradraget udløb

Blå blok lover at genindføre håndværkerfradraget, hvis regeringsmagten skifter hænder. Men beskæftigelsen i byggeriet er steget, siden ordningen udløb, påpeger Socialdemokraterne.

Det er ren valgflæsk, når de borgerlige partier i torsdagens Børsen lover at genindføre boligjobordningen og lade det gælde frem til 2018. Sådan lyder dommen fra Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S):

»Mest af alt tror jeg, at det her forslag har til formål at få Venstre til at stå godt forud for valget, for det er en populær ordning, som rigtig mange danskere har benyttet sig af,« siger han.

Men nu er der ikke længere brug for fradraget, mener Socialdemokraterne.

»Vi synes, det var et rigtigt tiltag i de år, hvor vi virkelig havde brug for at få skubbet gang i økonomien. Men nu går det faktisk fremad, og det er for dyrt at bruge en ekstra million kroner per arbejdsplads, som den her ordning koster,« siger Jesper Petersen.

Finansordføreren vil samtidig punktere Venstres argument om, at ordningen skaber arbejdspladser. Ifølge tal fra Danmarks Statistik var der i december 2014 140.860 ansatte i bygge- og anlægsbranchen. Efter håndværkerfradraget blev annulleret fra årsskiftet, er antallet af job i branchen steget. Således var der 142.147 ansatte i januar og 143.434 i februar.

»Regeringen har ret, når vi siger, at der nu er så meget fremgang i beskæftigelsen - også i byggeriet - at vi ikke bruger vores fælles penge på en klog, når vi bliver ved med at bruge en million kroner per skabt job,« siger Jesper Petersen og sender nok en stikpille til Venstre:

»Det undrer mig, at vi har en diskussion om at gøre det mere attraktivt at arbejde og lette skatten for lavtlønnede. Det er det, vi har gjort med skattereformen. Men i det her forslag om håndværkerfradraget er det slet ikke de lavtlønnede, det handler om - men boligejere og byggeriet, som loves denne skattelettelse.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.