Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S: Fængslers fokus på radikalisering er positiv

Det er godt, at de ansatte i landets fængsler er opmærksomme på hændelser, der kan pege på radikaliseret adfærd blandt de indsatte, siger Socialdemokraternes retsordfører.

Efter terrorangrebet i København i midten af februar har fængselsvæsenet indberettet 36 tilfælde af tegn på radikalisering blandt indsatte til Politiets Efterretningstjeneste (PET), viser et svar fra justitsminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets Retsudvalg.

Til sammenligning er der de seneste to år blevet indberettet 66 hændelser i alt, og det er en positiv udvikling, mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S).

»Det er kun godt, at vores medarbejdere i Kriminalforsorgen har så stort et fokus på radikalisering, at de indberetter stort som småt. Derefter er det selvfølgelig op til PET at vurdere, om det er noget, der kræver, at man reagerer på det,« siger hun og tilføjer:

»Jeg vil hellere have, at vi har 100 indberetninger for mange end én for lidt.«

Heller ikke formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, synes, der er noget underligt i, at antallet af indberetninger stiger markant efter et terrorangreb.

»Det ville være mærkeligt, hvis et terrorangreb i København ikke førte til, at fængselsbetjentene hellere indberetter én gang for meget end én gang for lidt. Så det er det også et udtryk for,« siger han til TV 2 News.

Justitsminister Mette Frederiksen er torsdag eftermiddag kaldt i et lukket samråd i Folketingets Retsudvalg om radikalisering i landets fængsler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.