Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Bandekonflikt

S: Fædre burde have handlet mod bander før

Bander bør bekæmpes over en bred front, mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

Arkivfoto: Bander bør bekæmpes over en bred front, mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.
Arkivfoto: Bander bør bekæmpes over en bred front, mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

Fædre på Nørrebro burde have handlet langt før, hvis de kan stoppe bandekonflikten. Den har kostet tre mennesker livet og såret adskillige andre.

Det siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

»Det er bekymrende, at disse fædre ikke er trådt i karakter langt tidligere. Som myndighed kan vi ikke alene løse denne konflikt. Det handler om, at man som forældre og pårørende tager et ansvar,« siger Trine Bramsen.

Fædregrupper fra Blågårds Plads og Mjølnerparken på Nørrebro har ifølge flere medier aftalt våbenhvile i bandekonflikten.

Fædre har længe forhandlet med nøglepersoner i Loyal To Familia og gruppen kendt som Brothas.

»Fædrene skal fortælle, at man stopper med at sprede utryghed blandt ganske almindelige borgere på Nørrebro. Hvis disse fædre har den magt, så skulle de være skredet ind langt tidligere,« mener Trine Bramsen.

En far fortæller til Ekstra Bladet, at aftalen faldt på plads natten til søndag.

»Vi har talt med alle nøglepersonerne, og de har sagt, at de stopper i en måned. Det tror vi på, siger faren, som vil være anonym.«

Hos Københavns Politi har den centrale efterforskningsleder ingen kommentarer til en våbenhvile.

Socialdemokratiet kræver kraftigere midler mod bander. Bander skal forbydes at samles med rygmærker.

Sociale myndigheder skal straks orienteres, så de kan trække folk i sociale ydelser, mener Trine Bramsen.

»Vi savner, at der går direkte information fra banderegistret til de sociale myndigheder. Så vi ved, hvem bandemedlemmerne er. Så vi kan trække dem i sociale ydelser,« siger Trine Bramsen.

»Så vi kan se, om børn og andre familiemedlemmer lider overlast. Og ikke mindst så skal vi have bedre beskyttelse af vidnerne. Det er helt afgørende, at vidner tør gå til politiet.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.