Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S erobrer borgmesterpost fra K i Thisted

Konservative mister borgmesterpost, som partiet først fik i juni, da borgmester skiftede parti.

Lene Kjelgaard ser ud til at være færdig som borgmester i Thisted, efter at Venstre har stillet sig bag Socialdemokratiets Ulla Vestergaard.
Lene Kjelgaard ser ud til at være færdig som borgmester i Thisted, efter at Venstre har stillet sig bag Socialdemokratiets Ulla Vestergaard.

København. Thisted får ny borgmester, nemlig socialdemokraten Ulla Vestergaard (S).

Ritzau erfarer, at der er indgået en aftale mellem Venstre og Socialdemokratiet, der fravrister De Konservative borgmesterposten.

Den har partiet nu også kun haft i relativt kort tid, idet borgmester Lene Kjelgaard Jensen i juni skiftede fra Venstre til De Konservative.

- Jeg ville gerne fortsætte i kommunalpolitik, og jeg vurderede, at jeg ikke længere havde mulighed for det i Venstre, har Lene Kjelgaard Jensen tidligere forklaret.

Partiskiftet skete, efter at hun i 2016 tabte kampen som Venstres borgmesterkandidat til Niels Jørgen Pedersen.

Lene Kjelgaard Jensen mener dog, at hendes partiskifte ikke gør nogen særlig forskel.

- Jeg er stadig borgerlig politiker. Der er ikke særlig stor forskel på Venstre og De Konservative, og jeg vil også i fremtiden samarbejde med dem, siger borgmesteren i Thisted.

Konservative fik ellers en stor fremgang på otte procentpoint til 16,2 procent af stemmerne. Partiet fik i alt fem mandater.

Socialdemokratiet blev med 34,3 procent af stemmerne det største parti i kommunen. Venstre gik markant tilbage og fik 21,9 procent af stemmerne - en tilbagegang på 11,8 procentpoint.

Ved siden af kabalen om borgmesterposten kan Alternativet glæde sig over, at partiet har fået en kandidat i byrådet. Partiet har fået 3,1 procent af stemmerne.

Kommunen var den første, hvor det unge parti kunne konstatere, at det var valgt ind.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.