Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

S er igen mindre end DF i en måling

Vælgerne er hoppet fra Socialdemokraterne og rykket til især Dansk Folkeparti, viser en ny måling.

ARKIVFOTO. Helle Thorning (S) i snak med Kristian Thulesen Dahl (DF).
ARKIVFOTO. Helle Thorning (S) i snak med Kristian Thulesen Dahl (DF).

Socialdemokraterne er igen mindre end Dansk Folkeparti i en ny måling.

Målingen, der er foretaget af analyseinstituttet Wilke for Morgenavisen Jyllands-Posten, bygger på svar fra 989 repræsentativt udvalgte danskere.

Af dem svarer 18,3 procent, at de ville sætte deres kryds ud for Liste A, hvis der var valg i morgen. En lignende måling i januar gav Socialdemokraterne 21,6 procent af stemmerne.

Og til sammenligning står Dansk Folkeparti i den nye måling til at få 19,5 procent af stemmerne.

Ifølge en vælgeranalyse, Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, er størstedelen af Socialdemokraternes frafaldne vælgere rykket til Dansk Folkeparti, mens næstflest er rykket til Enhedslisten.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro (S), kalder tilbagegangen »træls«. Hun mener dog ikke, at hendes parti skal hente inspiration i den måde, Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), fører politik på.

»Han snyder, når han lover gratis busbilletter til alle ældre og meget andet, for han ved godt, at det ikke bliver til noget, når han samtidig peger på Løkke som statsminister,« siger Maja Panduro, der mener, at Dansk Folkeparti ændrer holdning, så snart der er stemmer i det, og stikker vælgerne blår i øjnene.

Selv forventer Kristian Thulesen Dahl ikke, at han kan fastholde det aktuelle niveau frem til næste folketingsvalg.

»Nej, det tror jeg ikke, at jeg kan. Men jeg vil arbejde benhårdt for, at vi får et resultat ved næste folketingsvalg, hvor vi ligger højere end ved det seneste valg,« siger han til avisen. Her fik partiet 12,3 procent af stemmerne.

Kristian Thulesen Dahl mener, at Dansk Folkepartis fremgang skyldes regeringens linje i salget af en andel af aktiebeholdningen i energiselskabet DONG Energy.

»Jeg er overbevist om, at ved næste valg bliver S større end DF. Det tror jeg fuldt og fast på. For de har en kæmpe valgkampsmaskine, de har flere penge at gøre godt med, og de har fagbevægelsen i ryggen. Det kan vi slet ikke matche. Og derfor vil de samle noget ind igen, og det vil de også i et vist omfang samle fra os,« siger han.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.